Blogi Iitin Palvelukeskus Koivulehdon elämästä ja samalla ilmoitustaulu Koivulehdon tapahtumista

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Mämmiähkyä ja sala kastelua

Taas on pääsiäinen takana ja mämmiähkystä selvitty. Pääsiäinen vierähti rauhallisesti, läheisiä vieraili paljon ja pääsiäiskukkokin kävi munimassa suklaa munia asukkaille.
Istutukset ovat alkaneet itämään, vähän liiankin hyvin. Eräs puutarha alan ammattilainen, joka auttaa meitä kasvatuksessa, tosin sanoi minulle ettei kesäkurpitsoja olisi saanut vielä istuttaa kun kasvavat liian isoiksi. Hupsista! Taimet nousivatkin muutamassa päivässä lähes 10cm korkuisiksi. Noh, minun tapauksessani into korvaa puuttuvan ammattitaidon kasvien suhteen. Katselen kauhulla lumikasoja sisäpihalla ja luulen että saamme sisällä kasvatettuja kesäkurpitsoja ennenkuin tuo kaikki lumi on sulanut...
Asukkaamme suraavat mielenkiinnolla kasvien itämistä. Niitä käydään ohimennen tökkimässä sormella, tarvitsevatko ne vettä ja muuten vain ihmettelemässä. Yksi asukkaista on ylennetty kasteluvastaavaksi mutta hän oli harmissaan kun joku käy salaa kastelemassa taimet eikä hän ikinä kerkiä sitä tekemään. No ainakin kasviprojekti on otettu asukkaiden puolelta hyvin haltuun ja innokkaita viljeliöitä riittää=)
Siemenet meille lahjoitti Kausalan Agrimarket! Kiitos Tommi Tiira!
Keväämmälle on siis luvassa istutuslaatikoiden teko talkoot joiden aikataulusta ilmoittelen tarkemmin. Tapahtuma kalenteria tuossa sivussa kannattaa myös seurata, päivittelen sinne tulevia tapahtumia joihin voivat kaikki halukkaat osallistua!

Aurinkoisia kevätpäiviä!

Minna
lähihoitaja, taitamaton puutarhuri mutta muuten ihan ok=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti